Nieuwe organisatie Open Coffee Wijchen


 

De organisatie van Open Coffee Wijchen gaat veranderen. Arjan Moerman en Sander Koopsen hebben aangegeven dat ze de organisatie wilden gaan overdragen. Een nieuwe weg ligt dus open, dat betekent niet alleen een nieuwe organisatie, maar ook een nieuwe locatie!

“We zijn niet gelijk vertrokken, maar willen dit mooie initiatief graag netjes overdragen.” aldus Arjan. Na respectievelijk zo’n drie en twee jaar is het niet verkeerd om plaats te maken voor nieuwe inzichten besloten Sander en Arjan. Echter is er nog wat meer motivatie; Arjan timmert druk aan de weg met Blickfång Communicatie en werd in maart voorzitter van het bestuur van MKB Wijchen. Dat laatste was voor hem een reden om met Open Coffee te gaan stoppen. “Een mooie stap en beiden tegelijk doen is wat teveel van het goede.”  Ook Sander is op het moment erg druk met Prode, het bedrijf wat hij samen met  Barbara Koopsen leidt, en wat hard groeit. Daarnaast is Sander ook verbonden aan andere netwerkclubs en ‘op een gegeven moment moet je keuzes maken.’ 

Nieuwe locatie

In Mayke Ruemkens en Carla Jansen van Rosendaal hebben de afscheid nemende heren twee enthousiaste onderneemsters gevonden en na wat goede gesprekken heeft Marcel Weber besloten het team te versterken. Met de komst van Marcel is ook gekeken om de evenementen voortaan bij Bij Edison te laten plaatsvinden. “In maart was Open Coffee Wijchen daar al te gast en dat beviel prima. Sander en ik willen de nieuwe organisatie niet in de weg zitten en ze vooral hun eigen ideeën laten inbrengen. Natuurlijk helpen we nog even op de achtergrond mee, maar nieuwe plannen kunnen natuurlijk gelijk van start. In mei organiseren Sander en ik nog mee en voor de minibeurs na de zomer help ik nog met alles rondom de social media.” zo vertelt Arjan.

Sander vult aan: “We hebben jaren lang met veel plezier gebruik mogen maken van de faciliteiten van ’t Mozaïek, waar we het prima naar ons zin hadden, weggaan was geen makkelijke beslissing. We willen hen, en ook de medewerkers van de Huiskamer van Wijchen, dan ook hartelijk bedanken voor de goede zorgen! Het is goed dat er een frisse wind door de organisatie waait, eerder zijn we ook al eens ‘verhuist’ vanaf BurgGolf, en nu dus naar Bij Edison. Arjan en ik hebben er het volste vertrouwen in en dragen de organisatie graag over.”

Marcel Weber timmert als ondernemer al een geruime tijd aan de weg in Wijchen, naast de lancering van Bij Edison zag hij in Open Coffee ook een mooie uitdaging. “Onze locatie is erg geschikt voor evenementen zoals netwerkbijeenkomsten, zo bleek ook tijdens de maart editie van Open Coffee. Ik zal wat de organisatie van Open Coffee aangaat, me ook met name met de locatie en het gastheerschap bezig houden. Dat doe ik natuurlijk niet alleen; Het team van Bij Edison heeft er veel zin in om (bijna) maandelijks ondernemers uit Wijchen en de regio te ontvangen!”

Mayke en Carla zijn erg blij met de aanvulling, ook omdat zij al hadden begrepen dat er stiekem toch wel wat tijd in gaat zitten om alles te organiseren. “Met Marcel zijn we compleet, zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en hij neemt de zorg over de organisatie op locatie uit handen.” “Het is een leuk en enthousiast team geworden, we gaan het vast hier en daar wat anders doen, maar zetten de opzet van oprichter Michiel Heijmans voort, zoals zijn opvolgers ook op hun eigen manier hebben gedaan. We hebben er zin in!” sluit Mayke af.

Op 30 mei is de volgende editie, georganiseerd door de twee oude- en de drie nieuwe aanjagers, de locatie is vanaf dan bij Bij Edison.