De wederkerigheid van netwerken


Netwerken staat voor een aantal mensen nog steeds gelijk aan het krijgen van werk of opdrachten. En omdat dit in de praktijk maar zeer zelden voorkomt is netwerken in de ogen van deze groep dus prut. Er valt niks te halen.

Het mag duidelijk zijn dat deze mensen een aantal stations te vroeg is uitgestapt. Mensen die uitsluitend voor zich zelf gaan hebben namelijk niets meer te zoeken op netwerkbijeenkomsten. Het alom bekende parasiteren, gebruik maken van de ander voor mijn eigen gewin, heeft plaatsgemaakt voor samenwerken en delen.

Wederkerigheid is het nieuwe eindstation. Ik doe iets voor jou en jij doet iets voor mij. En samen …, samen kunnen we iets voor de ander betekenen. Maar alvorens je dat kunt doen moet je wel eerst weten wat jouw eigen waarde is. Pas op het moment dat je dat weet, weet je ook wat jij kunt toevoegen. Wat jij te bieden hebt waarmee je een ander kunt helpen.

 

Die baan of die opdracht, waar je op zit te wachten. Wederkerigheid zorgt ervoor dat het pad er naar toe geëffend wordt. Aan jouw de taak om het pad op een juiste manier te bewandelen.

Bron: Math Fooij Avytos; avytos.com
Avytos geeft onder andere trainingen op het gebeid van netwerken en pitchen